Tjen penge på din blog

Tjen penge på din blog

Denne artikel henvender sig til dig, der endnu ikke har erfaring med at tjene penge på din blog eller din tilstedeværelse på sociale medier. Er du kommende annoncør eller marketingprofessionel, anbefaler jeg dig at klikke dig videre til Partner-ads.com. Her kan du læse alt, der er værd at vide om affiliate marketing for annoncører.

En spændende verden af affiliate marketing

Hvis du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med affiliate marketing, kan det måske føles som en skræmmende størrelse – særligt, hvis du ikke normalt beskæftiger dig med begrebet markedsføring.

Her i artiklen vil jeg på et letforståeligt niveau forsøge at forklare begrebet – samt hjælpe dig igang med første skridt mod at gøre din blog kommerciel. Det vil nemlig for de flestes vedkommende være formålet med hele projektet: At tjene penge på din blog.

Sådan tjener du penge med affiliate marketing

Tjen penge på din blog med affiliate marketingHele affiliate-konceptet bygger på, at du sender nogle af dine brugere videre til en række udvalgte annoncører – for eksempel en webshop.

Det fungerer på den måde, at du indsætter et særligt link med et såkaldt trackingparameter i, så webshoppen kan se, at trafikken via dette link kommer fra netop dig.

Det lyder teknisk, men hvis du bruger et såkaldt affiliate netværk, er det nemt – også for dig, der ikke har den store erfaring i at blogge.

Hvis disse brugere ender med at købe en vare i webshoppen, efter at have klikket på dit link, får du en procentsats af købsbeløbet af webshoppen som en slags tak.

Procentsatsen kan svinge, men normalt ligger den omkring 8%. Køber en af dine brugere eksempelvis varer for 1000 kroner i den pågældende webshop, ryger der med andre ord 80 kroner ned i din lomme. Køber 50 brugere noget via linket, kan du således tjene 4.000 kroner – og det er her, affiliate marketing bliver sjovt: Når der kommer volumen på.

En del af det at tjene penge på sin blog er derfor naturligvis også, at du har trafik på siden eller følgere på din sociale profil. Har du 100 besøgende om måneden kan du ikke tjene lige så mange penge, som dem der har 10.000 besøgende – men alle skal starte et sted.

Jo længere tid du venter, jo længere tid vil du desuden være bagud. Det er derfor bare med at komme i gang.

Tjen penge på din blog i 3 nemme trin

Det er naturligvis en smule simplificeret, men grundlæggende set har du kun brug for 3 ting, hvis du gerne vil tjene penge online:

En platform, en samarbejdspartner og et publikum.

En blog

Få en blogFørst skal du have en blog. Det er her alt dit indhold kommer til at ligge – eller måske allerede befinder sig, hvis du har en eksisterende blog. Her kan du skrive artikler om alt det, der interesserer dig.

Brænder du for mode, er det måske tøj og sko du skal fokusere på – er du mor med stort M, kan du starte en blog om det. Det har jeg for eksempel gjort på 100hjerter.dk.

Det er kun dine interesser og viden der sætter grænserne.

Mangler du hjælp til at starte en blog, kan du starte med at oprette en på et eksisterende blognetværk som Bloggers Delight.

Vil du have din helt egen blog kan du kontakte mig – jeg opsætter billige blogs til private der er klar til brug.

En samarbejdspartner

Tjen penge med affiliate marketingHvis du skal tjene penge på affiliate marketing og endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne måde at få indtjening på, har du brug for en samarbejdspartner, der administrerer de såkaldte trackinglinks og derudover indgår aftaler med de forskellige annoncører.

Jeg bruger selv Partner-ads.com

De har et nærmest ubegrænset udbud af tilknyttede annoncører og du kan derfor nemt tjene penge på alt fra bøger og kæledyr til strik og fitness.

Det er GRATIS at være med i netværket, så du skal ikke have pungen op af lommen på noget tidspunkt. Nogensinde. Jeg har benyttet Partner-Ads i 5 år og der ryger udelukkende penge den rigtige vej – fra dem til mig.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22858&bannerid=17193″ type=”big” color=”green” newwindow=”yes”] Meld dig til eller læs mere her[/button]

Du har i øvrigt fuld kontrol over, hvem du reklamerer for, så du altid kan stå inde for det indhold, du lægger på din blog. Du bestemmer nemlig selv, hvem du linker til.

Du kan også selv tage kontakt til udvalgte annoncører, hvis du for eksempel kunne tænke dig at være ambassadør eller influencer på Instagram. Det kan være svært at få hul igennem, men brænder du for det, er det forsøget værd.

Tip: Hvis du i forvejen kender en webshop du gerne vil annoncere for, kan du tjekke, om der allerede eksisterer et såkaldt partnerprogram på Adfinder.dk. Så skal du ikke selv gå de forskellige affiliatenetværk igennem, hvis du leder efter en specifik annoncør.

Et publikum

Få succes med din blogDet er dine besøgende, der sørger for du kan tjene penge på din blog. Uden trafik på bloggen er der dermed heller ingen penge at hente.

Du kan skaffe besøgende på flere måder. Enten via de sociale medier, omtale hos andre og større bloggere eller gennem søgemaskineoptimering, så dine brugere finder dig i Google.

Det sidste er en taktik, som jeg især benytter mig af. Søgemaskineoptimering er i princippet ikke særlig komplekst, men det tager naturligvis tid at mestre. Gør du til gengæld det, kan det betyde en verden til forskel for din bundlinje.

Vil du læse mere om SEO, kan jeg anbefale denne artikel, som præsenterer den mest basale viden om SEO for dig, der er nybegynder.

Er du på dagpenge?

Så gælder der særlige regler i forhold til indtjening på din blog.

Dem kan du læse mere om i artiklen Guide til dagpenge for bloggere som er fyldt med gode råd til a-kasser og dagpenge i kombination med at tjene penge på sin blog.